Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 14 October 2013

Oldtimerbeurs Vellingkermis, Werchter (B)


Oldtimerbeurs Vellingkermis, Werchter (B) 
 Moto Beurs voor pre-1945 motoren
  
 Op zaterdag 12 oktober 2013 werd in België een beurs voor oude motoren en onderdelen in Werchter georganiseerd door HD-Classic.


 Tegenover café 'De Zavelbank' in Werchter was de Oldtimerbeurs Vellingkermis, Werchter, enkel voor motoren en onderdelen van voor 1945. Het was de eerste maal dat Hans Devos, eigenaar van HD-Classic, dit originele initiatief nam om in België eens wat voor oude motoren te organiseren. 


Op het buitenterrein stonden enkele particulieren en handelaren met onderdelen, motoren, gereedschappen en allerhande ander ‘oud spul’.

 Binnen in de tent was de bar en kon er lekker gegeten worden en in de zaal erachter stonden rijen tafels met de mooiste, echt oude onderdelen en stonden er een twintigtal bijzondere motoren te koop. 


D-Rad, Duits stukje techniek op twee wielen


Mooie H-D 1200 zijklepper

Sommige daarvan in prachtige originele, oude staat, sommige perfect gerestaureerd en een stuk of wat waren echt ‘projecten’ waar heel veel aan moest gebeuren. Duits, Amerikaans, Engels, Frans, Belgisch, waar je ook liefhebber van bent, zowel de motoren als onderdelen uit deze landen waren present. Waarmee de Oldtimerbeurs Vellingkermis bij Werchter het voor de eerste maal zeker niet slecht deed.
(Foto's Rondrit HD-Classic)

Op de zondag was er de bekende rondrit. Dat in samenwerking met Café de Zavelbank wat het eten en drinken sponsorde van de deelnemers aan de rondrit. En hoewel het best wel goed weer op zaterdag tijdens de beurs was, regende het helaas pijpenstelen op zondag. Toch was er veel animo voor de toertocht die ruim dertig motoren telde. De ongeveer honderd kilometer lange rondrit was ondanks het slechte weer toch goed. Er reden welgeteld 32 motoren mee. (vorig jaar 75, toen was het mooi weer) Het was koud en iedereen werd drijfnat van de regen, maar het was een mooie tocht. Hans; “Mijn sponsoring van de rondrit is gebaseerd op het aantrekken van de oudere motoren. Kwam je met een motor van voor 1940 en reed je de rondrit uit dan betaal ik de ganse dag het drinken. Kwam je met een moto van voor 1930  en reed je de rondrit uit dan betaal ik de ganse dag het drinken en avondeten, zoals vol-ou-vent, steak, mosselen, Ongewone sponsoring misschien, maar het is wel leuk om na de rondrit samen aan tafel te kunnen zitten met tijdgenoten!”Hans Devos sponsort dit evenement met zijn bedrijf HD-Classic dus speciaal om meer oude motoren terug de weg op te krijgen. En dat is een mooi en leuk initiatief in deze moderne tijden! Deelnemers aan de toertocht en bezoekers van de beurs hoefden bovendien niets te betalen, de standhouders mochten ook gratis hun waar komen verkopen. Iets wat je ook zelden meemaakt!

BMW uit 1928 met nauwelijks kilometers op de teller

Hans Devos kijkt tevreden terug op het weekend; “De datum moet nog veranderen, het viel nu samen met de Veterama in Mannheim en vele liefhebbers van het oude spul trekken daar toch naartoe. Maar het was toch een klein succes. Volgend jaar gaan we wat dingen aanpassen en dan zou deze OldtimerbeursVellingkermis in Werchter wel eens een grote beurs kunnen worden. België is nog niet bekend met het gegeven van een beurs met enkel oud spul van voor 1945, maar er was wel veel belangstelling en de reacties die ik gekregen heb waren allen zeer positief. Er is ook volk geweest dat anders niet meer naar beurzen gaat omdat het toch allemaal spul van de jaren 60-70-80 en zelfs 90 is dat daar dan ligt.”

Hans Devos, HD-Classic

Kijk voor alle foto's van de 
Oldtimerbeurs Vellingkermis bij Werchter op www.madnessphotography.nl 
of klik HIER

Wil je meer informatie over echt oude motoren en alles wat daarbij hoort:
Hans Devos
HD Classic
Pandhoevestraat 79a 3128 Baal België

T: 0032(0)16.53.75.77 M: 0032(0)477.888.184


No comments:

Post a comment