Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 15 October 2013

Rock Around The Jukebox Autotron Rosmalen


“HERLEEF DE JAREN ’50, ’60 EN ’70 TIJDENS ROCK AROUND THE JUKEBOX”


Afgelopen weekend 12 en 13 oktober 2013 vond in Autotron Rosmalen opnieuw twee dagen lang Rock Around the Jukebox plaats. “Herleef de jaren ’50, ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Op 12 en 13 oktober is Autotron Rosmalen gevuld met vetkuiven, petticoats en jukeboxen.” En aldus togen wij op de regenachtige zondagmiddag naar het Brabantse Rosmalen om de sfeer van weleer te proeven, zien, voelen en horen.




Kwam het door het vreselijk slechte weer dat het niet zo druk als andere jaren was? Er was in elk geval genoeg ruimte om alles rustig te kunnen bekijken. Voor de muziekliefhebbers was er weer genoeg; naast de vele jukeboxen is er een enorm aanbod van grammofoonplaten waar driftig in gesnuffeld wordt. Op elke stand is er muziek, helaas lijkt de keuze beperkt tot Johnny Cash en Elvis en dat wordt na een middag rondlopen op z’n zachtst gezegd, toch wat eentonig. 





Op de beursvloer staan vele bekende merken jukeboxen te koop, maar ook alle onderdelen en documentatie is voorhanden tijdens Rock Around The Jukebox Rosmalen. Daarnaast lijken gokautomaten, kauwgombal- en pinda-automaten en flipperkasten ook steeds populairder te worden. De soort van ‘verplichte’ dinerinrichting is hier aan te schaffen, maar voor wat oude tafeltjes en een paar afgeleefde bankjes moet je wel diep in de buidel tasten.  






Meubels, lampen, keukeninrichtingen en alles uit vroeger jaren wat de liefhebber wat door de liefhebber als prachtig wordt aangeduid maar door de meeste mensen als ‘ouwe rommel’ wordt bestempeld, vindt je te kust en te keur op Rock Around TheJukebox Rosmalen. Boeken, benzinepompen, speelgoed en meubilair, kinderwagens en zelfs een enkele scooter of brommer staat er te koop, soms voor onplezierig hoge prijzen, soms heb je geluk en vindt je iets moois voor weinig. 












De sfeer is gezellig en er lopen mensen in bijpassende kleding rond zoals uit  het Rock ’n Roll tijdperk. Helaas zijn de meestal in grote getale Amerikaanse auto’s en motoren ditmaal niet aanwezig op de speciaal daarvoor ingerichte parkeerplaats. Niet verwonderlijk met zulk slecht weer.  




Zoals gebruikelijk bij Rock Around the Jukebox was er tijdens deze beurs weer veel livemuziek. Er stond een podium in de Eventronhal, vanaf het naastgelegen terras had je mooi uitzicht op de optredens van bands en dansgroepen gedurende het weekend van RockAround The Jukebox Rosmalen. Het publiek kon genieten van 'Of Course', bekend van hun '50 en early '60 Rock & Roll en er waren optredens van 'Strictley Elvis' begeleid door 'Of Course' en 'The Triolettes'. Eind van de middag gaven de Firebirds op het podium nog een daverend optreden.


 Wil je alle foto’s zien ga dan naar www.madnessphotography.nl of klik voor Rock Around The Jukebox Foto’s HIER

No comments:

Post a comment