Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 27 June 2016

Silent Gray Fellows Meeting 2016 ´Lucky 13´

Silent Gray Fellows Meeting 2016 ´Lucky 13´ 
Ulicoten, The Netherlands

Ditmaal op een nieuw terrein op dezelfde camping, de Pondarosa in Ulicoten, waar de Fellows nog steeds van harte welkom zijn, ondanks het thema Fast ’n Loud van vorig jaar. Dit jaar, het dertiende SGF treffen, was het thema Lucky 13.Bracht Lucky 13 geluk?
Niet voor Jan, die de band van zijn WL kapot reed, Edgar van wiens Liberator de elektriciteit een probleempje gaf, Ton omdat zijn koppelingskabel de geest gaf en al helemaal niet voor Willem die drie van zes de achterwielbouten van zijn Indian naar de gallemiezen reed en ternauwernood met drie afgebroken de camping in Ulicoten haalde. Al tijdens het treffen werden bijna alle problemen opgelost, behalve de Indian van Willem die met de ANWB op schoolreisje mocht. Maar, het mocht de pret niet deren, een beetje sleutelwerk hoort er tenslotte bij als je met oud spul de weg opgaat.Op de zaterdag ging de rit tijdens het dertiende internationale treffen begin van de middag op pad. Spatte vorig jaar al na een paar honderd meter de carburateur van Ton z’n H-D met een luide knal vol overgave van zijn motor, dit jaar zei op bijna dezelfde plek de koppelingskabel ‘Krák´ en wederom kon Ton niet meerijden maar mocht triest zijn motor naar de camping terugduwen. De rest van het gemêleerde gezelschap knorde naar het Belgische plaatsje Wortel, bij Hoogstraten, alwaar bij de Klapekster een pauze was ingelast en in de prachtige natuur werd genoten van een bakje koffie.  Via kleine weggetjes, soms zelfs niet meer dan een fietspad, werd de rit weer terug naar Ulicoten aanvaard. Achteraan rijden betekent dan niet alleen stof happen, maar ook benzine- en oliewalmen snuiven. 


 

Maar het uitzicht op zo´n rij oude motoren is onbetaalbaar! Proestend en pruttelend reed de stoet door bossen, weilanden, kleine dorpjes en de toer die ditmaal wat korter dan andere jaren was, kwam eind van de middag weer bij De Pondarosa aan. Gereedschappen werden tevoorschijn getoverd, motoren werden met vereende spierkracht op verhogingen getild, ontleed en zwarte, vettige handen verrichtten wonderen. 

v.l.n.r. Ton, Ton en Ton. v.r.n.l. Ton, Ton en Ton

Boobbies, Big Boobbies....


Onthulling nieuw model..?!

Platte band Jan. Toch fijn dat er aanhangers zijn.

Hoe meer mensen aan één pechmotor sleutelen, hoe meer onzin er wordt verkocht en hoe meer de eigenaar in de zeik wordt genomen, dus daar staat ondertekende altijd graag met zijn neus vooraan bij, om met zijn cameraatje alles in elk geval visueel goed vast te leggen. En dan is het vaak maar goed dat er geen geluid bij de kiekjes zit, want dan zouden er wel erg veel ‘piepjes’ in de gecensureerde uitvoering te horen zijn geweest… Met veel hulp en ‘goede adviezen’ werden de meeste pechvogels weer op weg geholpen en daarna kon de bbq aangestoken worden. 

Muziekje erbij, je giet wat drank in de Fellows en dan komt er nog meer onzin uit, maar dat moet je zelf volgend jaar maar eens beleven. Gezelligheid en vriendschap, met als rode draad de liefde voor oude, Amerikaanse motoren, het is de drijfveer achter de Silent Gray Fellows!

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa www.madnessphotography.nl


Bekijk al de 270 foto’s van het 
Silent Gray Fellows Treffen 2016 in Ulicoten op 
www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2016

No comments:

Post a comment